Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
14.10.2023, 20:34,
RE: nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
OK, dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

W przyszłym tygodniu pojadę na testowanie na żywo Yamaha MODX. Wstępnie wybiorę chyba wersję Modx6 i to połączę z moim pianinem P-125, ale zastanawiam się nad Modx8. Jeśli klawiatura w tym modelu nie będzie taka zła to może właśnie ten model kupię. Po prostu nie chcę targać dwóch instrumentów i jeszcze dodatkowo nagłośnienia. Niech już będzie jeden instrument, chyba że jednak klawiatura w Modx8 mi nie podejdzie, to wtedy jednak będą dwa instrumenty. Ale to za kilka dni się dowiem jakie są moje odczucia.

Teraz jeszcze raz się tu zapytam o te nagłośnienie, bo jednak chcę mieć jakiś głośnik niż słuchawki, bo na próbach czasami mamy tylko gitary bez nagłośnienia, więc i tak głośnik będzie uniwersalnym wyborem, bo inni też będą słyszeć co ja gram.

Załóżmy że mam tylko jeden instrument, MODX. Do głównego nagłośnienia podpinam kabelki do wyjść OUT Prawy i Lewy, lub Lewy/Mono.
Czy moje głośniki odsłuchowe mogę podpiąć do gniazda słuchawkowego?
Albo odwrotnie, główne nagłośnienie podłączam do gniazda słuchawkowego, a moje własne odsłuchy podłączam do gniazda OUT Prawe i Lewe?

I jeszcze jedno pytanie, szukając jakiegoś najprostszego nagłośnienia do tego pianina to określenie monitor aktywny, czy kolumna aktywna - to dobrze wpisuję w polu wyszukiwania?

Wybaczcie takie pytania, jestem małotechniczna w tym temacie, dlatego poproszę o wskazówki lub wytłumaczenie dlaczego tak nie wolno robić.
Z góry dziękuję za wyrozumiałość :)

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł - przez dorota.karwowska - 14.10.2023, 20:34