|
nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
|
|
15.10.2023, 10:03,
|
||||
|
RE: nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
Nie musisz przepraszać że czegoś nie wiesz
. Po to jest to forum aby sobie pomagać w miarę możliwości i własnej wiedzy ![]() Wyjście na słuchawki ma zazwyczaj zupełnie inną impedancję jak wyjście Line więc podłączenie do niego nagłośnienia jest możliwe ale kłopotliwe i wymaga dobrania odpowiedniego wzmacniacza. Niektóre wyjścia słuchawkowe w instrumentach są uniwersalne tj. o podobnych parametrach jak Line i wtedy kłopot jest mniejszy. Nie zagłębiałem się szczerze mówiąc jak to jest w wyjściem słuchawkowym w MODX ale ponieważ posiadam MODX to w wolnej chwili mogę sprawdzić. Jak już wcześniej napisałem rozwiązań jest wiele i sporo zależy od tego jaki macie mikser (podaj nazwę i model albo zdjęcie to będzie mi łatwiej coś poradzić) Nie jestem specem od nagłośnienia ale tak na logikę (przynajmniej moją ) to idealnym rozwiązaniem było by zastosowanie dla ciebie dodatkowego miksera odsłuchowego aby audio z twoich instrumentów klawiszowych poszło do miksera głównego, a z miksera głównego trzeba by dla ciebie wyprowadzić najlepiej dwa powroty sygnału. Pierwszy powrót z miksera to tylko twoje klawisze, a drugi powrót to reszta zespołu. Te oba sygnału powrotne z miksera głównego wpinasz na dwa osobne wejścia swojego personalnego miksera odsłuchowego a wyjście tego miksera odsłuchowego nagłaśniasz np aktywnymi głośnikami odsłuchowymi lub zestawem wzmacniacz+głośniki pasywne.Taka konfiguracja pozwoli ci słyszeć dobrze siebie i resztę zespołu w swoim zestawie odsłuchowym z możliwością regulacji proporcji głośności między twoimi klawiszami a resztą zespołu w odsłuchu. Pisząc "reszta zespołu" nie koniecznie mam na myśli wszystkich pozostałych (choć może tak być), bo może to być sama perkusja lub perkusja plus bas itp czyli to co sama chcesz słyszeć z reszty zespołu aby ci było łatwiej. Nie wiadomo tylko czy wasz mikser ma takie możliwości aby ci wyprowadzić dwa ww. sygnały. Jeśli by nie miał to ja bym jako drugie rozwiązanie poszukał małego miksera który by miał minimum 2 wejścia (dwa twoje klawisze) oraz posiadał prócz wyjścia głównego również dodatkowe wyjście na tzw Monitor (albo AUX Send) a wtedy z wyjścia głównego sygnał poszedłby na mikser główny, a z wyjścia Monitor (albo AUX Send) na twoje nagłośnienie odsłuchowe. Co do wyszukiwania to jeśli chcesz mieć odsłuch stereo to lepiej szukać pod "monitory aktywne" bo wyniki zazwyczaj dotyczą kompletu dwóch głośników z wbudowanymi wzmacniaczami.
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino cyfrowe do 2000 zł | safenka | 1 | 241 |
23.05.2026, 09:17 Ostatni post: bestspec |
|
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,334 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pierwszy instrument Casio KTÓRY? | silentosu | 6 | 4,695 |
10.11.2024, 19:07 Ostatni post: silentosu |
|
| Jaki instrument wybrać? | Wojt_3254 | 2 | 3,963 |
14.06.2023, 22:49 Ostatni post: pawelsz |
|
| Instrument dla oldboya | Rookie | 4 | 4,394 |
30.05.2023, 19:22 Ostatni post: Rookie |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości