|
nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
|
|
15.10.2023, 20:03,
|
||||
|
RE: nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
To taka amatorska schola w kościele, na Mszy, ale raz na miesiąc jest takie Uwielbienie, gdzie gramy ponad godzinę lub dłużej - i to taki można powiedzieć minikoncert na scenie
i wtedy to pianino z padami świetnie by pasowało, bo jest dużo momentów ciszy, gdzie tylko same instrumenty grają w tle. Dlatego pomyślałam żeby to pianino wzbogacić efektami PAD, jak to usłyszałam grając przypadkowo na Nord Stage 3. A sam zespół... są dwie gitary plus gitara basowa i to wszystko jest wpięte do miksera i do nagłośnienia, a ja miałam mikrofon nad głośnikami pianina P-125, bo nie miałam wtedy jeszcze własnego kabelka żeby się wpiąć do miksera. Ale teraz dokładnie przyjrzę się jak ten cały miser tam wygląda i czy można tam podpiąć kolejny instrument kabelkami, zamiast mikrofonem, jak to było do tej pory. Ja mam ogólne pojęcie o muzyce, znam akordy, gamy, tonacje i o co w tym wszystkim chodzi, tylko technicznie nie wiedziałam jak to można ulepszyć żeby grać w lepszych warunkach i z lepszym efektem dźwiękowym. Ale dzięki Wam już mam dużą szansę zrobić kolejny spory krok w doświadczeniu jak to wszystko podłączyć żeby lepiej grało. Bardzo się cieszę że istnieje takie forum gdzie można zadać pytanie i dostać wskazówki. Dziękuję
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino cyfrowe do 2000 zł | safenka | 1 | 241 |
23.05.2026, 09:17 Ostatni post: bestspec |
|
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,334 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pierwszy instrument Casio KTÓRY? | silentosu | 6 | 4,695 |
10.11.2024, 19:07 Ostatni post: silentosu |
|
| Jaki instrument wybrać? | Wojt_3254 | 2 | 3,963 |
14.06.2023, 22:49 Ostatni post: pawelsz |
|
| Instrument dla oldboya | Rookie | 4 | 4,394 |
30.05.2023, 19:22 Ostatni post: Rookie |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

i wtedy to pianino z padami świetnie by pasowało, bo jest dużo momentów ciszy, gdzie tylko same instrumenty grają w tle. Dlatego pomyślałam żeby to pianino wzbogacić efektami PAD, jak to usłyszałam grając przypadkowo na Nord Stage 3.