Aranżacja wnętrza pokoju z klawiszami
|
19.01.2019, 18:05,
|
||||
|
Aranżacja wnętrza pokoju z klawiszami
Witajcie,
poszukuję sprawdzonych przykładów funkcjonalnych aranżacji wnętrz pokoju/gabinetu, w którym obok innych funkcji jest również miejsce na klawisze/domowe mini-studio lub jakikolwiek inny "muzyczny kącik klawikordzisty" ![]() Czy moglibyście podpowiedzieć z własnego doświadczenia, na co zwracać uwagę, czego unikać, o co zadbać najpierw, co może poczekać na etapie organizacji takiego miejsca? Oczywiście poglądowe zdjęcia Waszych muzycznych oaz mile widziane ![]() |
|||
31.01.2019, 02:14,
|
||||
|
RE: Aranżacja wnętrza pokoju z klawiszami
|
|||
31.01.2019, 04:08,
|
||||
|
(31.01.2019, 02:14)Valtari napisał(a): Nie zupełnie na temat, ale uważam że warto obejrzeć. Znakomity materiał! Fundamentalny i obowiązkowy dla każdego miłośnika dobrej jakości dźwięku ![]()
Kawai VPC1, Pianoteq 6 PRO, Synthogy Ivory II, GarageBand, Roland Quad Capture, Neumann KH120, Grado SR225i
|
|||
31.01.2019, 11:24,
|
||||
|
Przy doborze i ustawieniu sprzętu bardzo ważny okazuje się "współczynnik akceptacji żony"
![]() A więc wybór sprzętu należy rozpocząć od odpowiedniego doboru żony ![]() |
|||
31.01.2019, 13:11,
|
||||
|
(31.01.2019, 11:24)Valtari napisał(a): Przy doborze i ustawieniu sprzętu bardzo ważny okazuje się "współczynnik akceptacji żony" Piękne ![]()
Kawai VPC1, Pianoteq 6 PRO, Synthogy Ivory II, GarageBand, Roland Quad Capture, Neumann KH120, Grado SR225i
|
|||
31.01.2019, 16:02,
|
||||
|
No tak
![]() Przede wszystkim powinna cechować się płaską charakterystyką, bez podbić, aby wyeliminować zjawisko "buczenia" Przekaz dźwiękowy docierający do słuchacza powinien być bogaty w informacje a nie atakować ścianą słabo kontrolowanego dźwięku na wysokich poziomach głośności. Niestety obawiam się że dzisiaj takich "Focali" już nie ma ![]() ![]() |
|||
31.01.2019, 17:01,
|
||||
|
Myślę że znacznym czynnikiem niwelującym w.w. niepożądane parametry dźwiękowe żony w postaci "buczenia", może być zastosowanie korektora w postaci znacznej rekompensaty w wyposażenie jej garderoby np.
![]()
|
|||
24.02.2020, 10:37,
|
||||
|
(31.01.2019, 17:01)Rychubil napisał(a): Myślę że znacznym czynnikiem niwelującym w.w. niepożądane parametry dźwiękowe żony w postaci "buczenia", może być zastosowanie korektora w postaci znacznej rekompensaty w wyposażenie jej garderoby np. ![]() ![]() ![]() |
|||
24.02.2020, 11:44,
|
||||
|
Nie wiem, bo moja Żona nie buczy kiedy gram a raczej wręcz przeciwnie
![]()
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości