Polecane słuchawki do pracy w klawiszem
|
02.12.2013, 17:20,
|
||||
|
Polecane słuchawki do pracy w klawiszem
Chciałbym zapytać - podobnie, jak w temacie dotyczącym case'ów - o Wasze preferencje i osobiste rekomendace najbardziej polecanych słuchawek do pracy w klawiszem?
Jakie cenicie specyfikacje? W których producentów warto celować, a których unikać (i dlaczego)? |
|||
02.12.2013, 19:13,
|
||||
|
RE: Polecane słuchawki do pracy w klawiszem
Sluchawków na rynku jak mrówków
![]() Zależy od budżetu jaki posiadasz ![]() Od 10 lat posiadam AKg bodaj K55 ( służą mi jako podstawowe) a ostatnio kupiłem jakieś za 50 zl w Tk..... jakieś Ifrog i grają bardzo fajnie ![]() ![]() Wiadomo, zaraz trafi się jakiś technomaniak i powie, że za mniej niż 500 zł nie kupisz nawet przyzwoitych słuchawek ![]() ![]()
PC3,Karma,Microkorg,X-Station,Venom,Ipad ...
http://www.facebook.com/lagodnapiannka |
|||
02.12.2013, 19:23,
|
||||
|
Co racja, to racja
![]() Chodziło mi jednak bardziej o Wasze sugestie i rekomendacje, jaki rodzaj słuchawek najbardziej sprawdza się przy długiej pracy z klawiszem? Na jakie cechy specyfikacji warto zwracać szczególną uwagę (architektura otwarta/zamknięta?, rodzaj przetworników?, ergonomia pracy?, przewodowe/bezprzewodowe?, etc.). Osobiście dużo dobrego mogę napisać o podstawowych modelach Senheiserów typoszeregu bodajże HD (świetna moim zdaniem selektywność dla poszczególnych składowych brzmienia to podstawa; a te tak właśnie miały). |
|||
02.12.2013, 20:33,
|
||||
|
Używam i polecam ze względu na naturalność brzmienia/w miarę liniową charakterystykę - Zenki eH350, a jeśli na wiele godzin to AKG K420
|
|||
03.12.2013, 06:28,
|
||||
|
Jeśli do długiej pracy, to takie które nie uciskają głowy i uszu. Mnie fajnie siedziały AKG 240 studio.
Kurzwei PC3x Pc2x , K2600x, fender Rhodes, Novation xio, Novation x station, Yamaha sk20, Yamaha motif rack es ,plg-150 vl . Virus ti Polar, Korg M3 76, Yamaha s90xs, Hammond Sk1 chętnie pomogę.
|
|||
05.12.2013, 16:06,
|
||||
|
do długiej pracy Sennheiser HD-565 ovation
pewnie już nie produkują - mam 15 lat i są super po godzinie zapominam, że mam coś na głowie (były drogie na ówczesne czasy) |
|||
05.12.2013, 18:01,
|
||||
|
Teoretycznie do odsłuchu klawisza powinny być otwarte, gdzieś tak czytałem, ale jeśli się mylę to poprawiajcie.
Ja mam AKG K99, takie tańsze do 200 zł zdaje się i raczej do długiej pracy nie polecam. Zresztą w ogóle długiej pracy na słuchawkach się nie poleca, szczególnie młodszym. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|