Inne brzmienie tego samego fortepianu w trybie Voice, a inne w SEQ MOXF
|
02.01.2020, 22:45,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.01.2020, 23:35 przez Dominik M..)
|
||||
|
Inne brzmienie tego samego fortepianu w trybie Voice, a inne w SEQ MOXF
Czy to normalne? Dlaczego tak jest? W Modx też tak jest?
W trybie Voice, jak gra sam fortepian Full Concert Grand, to porównując z tym samym fortepianem, grającym też tylko samemu w SEQ w trybie Song, te same nuty na tych samych głośnościach, co w trybie Voice, to Full Concert Grand w SEQ ma nałożone jakieś dłuższe echo niż w trybie Voice i nie jest już tak selektywny... Z Concert Grand Piano różnica też jest, ale mniejsza, też gorzej brzmi w SEQ, mniej ciut szczegółowo i mnie selektywnie, mniej rozdzielczo. Full Concert Grand w SEQ gra na 100 dużo ciszej niż na 100 w Voice. Ale nie w tym rzecz, bo różnice w echu, pogłosie, słychać zdecydowanie na każdej głośności... A Porównywałem na tych samych głośnościach, bo w Mixerze SEQ robiłem Output na 127, na suwaku mixera nie, tylko output, ale jak mówie, defultowo, bez ruszania niczego, jak jest ciszej, to też roznica w echu, pogłosie jest zasadnicza... Nie zapisywałem nic w ustawieniach Voice fortepianów, wszystko jest fabryczne po wgraniu Inspiration In a Flash. Też tak macie? Jest mniej rozdzielczo w SEQ trybu Song niż w trybie Voice, przy fortepianach solo? I to echo, pogłos na Full Concert Grand? W Modx też jest taka różnica, Full Concert Grand jest z echem, pogłosem w SEQ a w Voice nie? Nie ma też to nic wspólnego z pedałem sustain... Porównywałem bez wciskania... Przyciski Effect: Insertion, System, Master tak samo w obu przypadkach... |
|||
03.01.2020, 02:51,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.01.2020, 03:00 przez Dominik M..)
|
||||
|
RE: Inne brzmienie tego samego fortepianu w trybie Voice, a inne w SEQ MOXF
Zauważyłem teraz, że Rev-X Hall podmienia się u mnie z R3 Hall... Też tak macie?
|
|||
03.01.2020, 07:17,
|
||||
|
Znajomy mający Motifa ES mówił, że w trybie song właśnie inaczej efekty działają, tak jakby to było zubożone. Instrukcja nic nie mówi o dostępności efektów w zależności od trybu?
Obecnie: Kurzweil PC4-7, Yamaha CK61, P-515
W przeszłości: Casio CTK-120; Hammond XK-1c; Korg SV-2 73; Kurzweil ME-1; Roland FA-06, FA-07, FP-80; Yamaha DGX-305, Reface CP |
|||
03.01.2020, 10:35,
|
||||
|
W MODX nie ma najmniejszej różnicy między trybami
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 13 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 14 Collector's Edition, Arturia V Collection X + Pigments 5, Korg Collection 5,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|